BierStachel

BierStachel

Gelukkig was er ooit een smid die met de oplossing kwam! In het open vuur had hij een pook van ijzer. Deze pook was roodgloeiend en wanneer je deze pook maar lang genoeg in je bier gedompeld hield, warmde het bier op. Zo kon je een heerlijk opgewarmd bier drinken. Later had je dan ook dat meerdere smederijen een Stachel/pook in hun smederij hadden hangen, puur om dat koude bier op te warmen.

De niet-gefermenteerde restsuiker in het bier wordt gekarameliseerd door de enorme hitte van de stachel en geeft zo een onvergelijkbaar aroma af. Over het algemeen wordt het bier heerlijk zacht en intens.
Nu is het zo dat het opwarmen van het bier niet het enige is dat gebeurt. Naast het opwarmen lost ook het koolzuur op. Er vormt een mooi schuimkraag met fijne poriën, wat vervolgens resulteert in een volledig nieuwe en fascinerende drinkervaring vanwege het temperatuurverschil tussen bier en schuim.

Bierstachelen is niet voor ieder bier weggelegd. Zoek ten eerste een bier met veel restsuiker, daarnaast is een bier met mooie complexe smaken geschikt, deze veranderen namelijk significant. Het wordt zachter, romig! Gebruik bij voorkeur een smaakvol en krachtig als een Bockbier, een Quadrupel of een Stout.

Ga jij de show stelen als je weer eens een proeverijtje met je biervrienden gaat doen? Of zou je met diezelfde vrienden een bierproeverij willen doen waarbij gebruikt wordt gemaakt van de BierStachel?

Vul het bestelformulier hieronder in en bestel de BierStachel met fraai vormgegeven BierStachelHouder en gasbrander NU VOOR SLECHTS €99 incl. btw!

Relatiegeschenk

Je eigen logo op de stachel? d.m.v. etsten creëren we samen jouw persoonlijke BierStachel, ideaal als relatiegeschenk! Informeer naar de kosten, bij een afname van 15 stachelsets is het etsen van het logo bij de prijs inbegrepen.